Yliopisto-opiskelu on yleensä todella jännittävää, varsinkin alussa. Opintojen alkuun liittyy paljon ylimääräistä toimintaa, jonka tarkoituksena on samalla myös tutustuttaa yliopisto-opintoihin. Alkuun on luvassa siis paljon hauskaa, ja monelle nämä ajat ovat myöhemmin myös ikimuistoisia aikoja. Opinnot saattavat tuntua myös haastavilta, sillä yliopisto-opinnot eroavat yleensä kaikista aikaisemmista opinnoista. Siksi voi olla hyvä idea käydä läpi joitakin opiskeluun liittyviä vinkkejä. Opiskelijalla on aina myös oma tutorinsa, mutta myös näistä vinkeistä voi olla apua, kun oma opintopolku on vasta alussa!

  • Opinnot tulee aloittaa ilmoittautumalla läsnäolevaksi opiskelijaksi. Jos et ole läsnä, et voi ilmoittautua kursseilla tai saada voimassaolevaa opiskelijakorttia. Ilmoittautuminen on siis tärkeässä osassa, eikä sitä lopulta voi ohittaa, jos haluaa aloittaa opiskelun!
  • Muista hakea opintotukea! Uutena opiskelijana et varmasti kaipaa rahallisia ongelmia. Kannattaa siis hakea opintotukea heti, kun saat tietää opiskelupaikasta, jotta päätöksen saaminen ei veny.
  • Tilaa itsellesi opiskelijakortti. Opiskelijakortista on monenlaista hyötyä – sen avulla pääsee syömään opiskelijaruokalaan edullisella hinnalla ja luvassa on muutenkin monenlaisia alenuksia.
  • Seuraa mitä tiedekunnassasi tapahtuu: kun saat käyttöösi yliopiston sähköpostin, voit liittyä olennaisimmille sähköpostilistoille, ja saat arvokasta tietoa siitä, mitä kampuksella tapahtuu.
  • Ole alussa aktiivinen: alussa kannattaa todellakin olla aktiivinen, sillä silloin muodostetaan usein kaverisuhteita saman oppiaineen opiskelijoiden kanssa. Tämä on opintojen alussa helpompaa, kun kaikki ovat samalla viivalla. Tällaisesta verkostoitumisesta on yleensä paljon hyötyä myöhemmin, joten se kannattaa aloittaa heti alussa. Hukkaan se ei ainakaan tule menemään.

Opiskeluiden alussa kannattaa osallistua myös uusille opiskelijoille suunnattuihin tapahtumiin, sillä silloin tietoon saadaan kaikki välttämätön, minkä lisäksi ne ovat myös loistava tilaisuus tavata ihmisiä. Nämä tilaisuudet voi yleensä kokea vain kerran, joten kannattaa ottaa niistä kaikki irti opiskeluiden alussa. Toki tapahtumia on vaikka millä mitalla muutenkin, mutta nämä ensimmäiset ovat yleensä kaikista mieleenpainuvimpia.