Odotatko jo innoissasi kiihkeää festarikesää, joka on täynnä toinen toistaan upeampia tapahtumia? Esimerkiksi Rockfest on tapahtuma, jota moni odottaa intoa puhkuen. Oletko kuitenkin samalla huolissasi, kuinka lemmikkiesi hoito onnistuu kesän aikana parhaalla mahdollisella tavalla? Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä festarikesän suunnittelemiseen lemmikkiesi näkökulmasta käsin.

Luotettava hoitaja

On erittäin tärkeää, että luotettava hoitaja huolehtii lemmikistäsi silloinkin, kun olet itse festareilla. Lemmikkiä ei saa jättää pitkäksi aikaa yksin, joten lemmikinhoitaja kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen, jotta voit suunnitella festareita kaikessa rauhassa ja hyvällä omallatunnolla. Hyviä ja luotettavia hoitajia saattaa löytyä jopa omasta lähipiiristä. Ehkäpä joku nuori tulisi mielellään kotiisi hoitamaan lemmikkejäsi festareiden aikana esimerkiksi ruokapalkkaa vastaan. Varmista kuitenkin, että nuorella on riittävästi kokemusta kyseisistä lemmikeistä ja että hän on riittävän vastuuntuntoinen pitämään huolta sekä kodistasi että lemmikeistäsi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niinkin, että kotonasi on järjestetty poissa ollessasi bileet ja sekä koti että lemmikkien hoito on mullin mallin.

Ellei lähipiiristä löydy ketään sopivaa hoitajaa lemmikille festareiden ajaksi, luotettavia hoitajia lemmikille kannattaa kysellä esimerkiksi paikallisesta 4H-kerhosta, lemmikkienhoitopalveluita tarjoavilta yrityksiltä, Care.com:sta ja eläinkaupoista. Myös kissa- tai koirahoitola voi olla hyvä vaihtoehto!

Hankinnat

Kun kotiin tulee hoitaja lemmikkiä varten, on tärkeää, että kotiin on varattu riittävästi lemmikin tarvitsemaa ruokaa ja muita tarpeellisia välineitä. Jos kotonasi on kissoja, muista varmistaa, että kissanhiekkaa on riittävästi, sillä kissojen maha saattaa reagoida poissaoloosi ja vieraan ihmisen läsnäoloon, jolloin niiden hiekkalaatikkoa voi joutua siivoamaan tavallista useammin. Myös erilaisista ruoka- ja juoma-automaateista voi olla apua, jos lemmikit ovat tottuneet, että olet tavallisesti aina kotona, ja nyt festarikesä viekin sinut ympäri Suomea, pois lemmikkiesi luota. Vaikka lemmikkiesi luona käykin luotettava hoitaja, tuovat automaatit sinulle mielenrauhaa.

Kun käsillä on kaikki tarvittava, vieraankin ihmisen on mahdollisimman helppo hoitaa lemmikkiäsi mahdollisimman hyvin. Jopa joissakin eläinhoitoloissa saatetaan vaatia, että lemmikilläsi on mukana omat ruuat. Näppärintä on valita Zoo toimittamaan tarvikkeet kotiisi. Zoo on lemmikkieläinten ruokiin ja tarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa, josta voit tilata näppärästi kaiken mitä lemmikkisi tarvitsevat festarireissusi aikana. Esimerkiksi kissanhiekan toimittaminen onnistuu Zoolta näppärästi ja voit huoletta tilata useamman säkin laadukasta hiekkaa, vaikkei sinulla olisi edes omaa autoa. Yksi laadukkaimmista vaihtoehdoista on Ever Clean -kissanhiekka, jota löytyy tietysti Zoon monipuolisista valikoimista.

Muista varata kissoillesi ja muille karvaisille lemmikeillesi kuljetuskopat varmuuden vuoksi ja aseta kopat siten, että hoitajan on ne helppo löytää. Näin hoitaja voi viedä lemmikkisi tarvittaessa näppärästi eläinlääkärille, jos lemmikki sairastuu tai loukkaantuu poissa ollessasi. Kirjoita hoitajalle myös ohjeet lemmikkien hoitoon ja lisää ohjeisiin eläinlääkärisi yhteystiedot. Muista antaa hoitajalle myös omat yhteystietosi! Myös lemmikin terveyskortti ja mahdolliset tiedot niiden vakuutuksista kannattaa asettaa näkyvälle paikalle. Samoin kannattaa varmistaa, että lemmikkien ensiapukaapista löytyy kaikki tarvittava pienten haavereiden varalta. Jos tiedät jo etukäteen, että kissasi stressaavat poissaoloasi, kannattaa harkita rauhoittavan Feliway-suihkeen hankkimista. Suihke jäljittelee rauhoittavia feromoneja, joita naaraskissasta erittyy, kun se imettää pentujaan.